Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn donkere verkleuringen van je huid, die ontstaan onder invloed van zonschade of hormonen. Gelukkig zijn pigmentvlekken meestal goed te behandelen, afhankelijk van de huidlaag waarin de pigmentatie zit. Zit het wat oppervlakkiger, dan krijg je er een stralende en egale huid voor terug. Dieper gelegen pigment vraagt om een intensiever behandelplan.

Wat zijn pigmentvlekken?

Als je je huid overmatig blootstelt aan de zon, maakt je huid extra melanine (pigment) aan. Dit zorgt voor donkere vlekken in je huid. Ook hormonen, bijvoorbeeld tijdens je zwangerschap, zijn een prikkel om extra melanine aan te maken. In dat geval noemen we het ook wel melasma of zwangerschapsmasker. Je ziet pigmentvlekken vaak terug in je gezicht, op je hals, je decolleté en je handen.

Behandeling tegen pigmentvlekken bij Marique Beauty in Veldhoven

Het aanpakken van pigmentvlekken begint al bij de bewustwording. Bescherm je huid daarom altijd met een goede SPF van minimaal factor 30, liever nog 50. Ja, ook als de zon niet schijnt. Schadelijke uv-stralen laten zich niet tegenhouden door de wolken en kunnen je huid ook als het bewolkt is bereiken.

 

Voor de behandeling van pigmentvlekken is de combinatie tussen thuisverzorging en behandelingen in de salon de sleutel tot de mooiste resultaten. Ik combineer hiervoor de huidverbetering van Cosmedix met microneedling van Dermatude. Ondertussen pas jij thuis 2 keer per dag je op maat gemaakte huidroutine toe. Je zult zien dat we na enkele weken al mooie resultaten behalen samen.

Afspraak maken

Wil je van je donkere pigmentvlekken af en weer een stralende, egale huid? Maak dan nu een afspraak en ontdek wat ik voor je kan doen. Tijdens een intakegesprek bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden.