Rosacea en couperose

Rosacea en couperose zijn beide huidaandoeningen die voor roodheid zorgen. Bij Rosacea heb je te maken met rode wangen, soms komen er ook bultjes en/of puistjes voor. Vrouwen tussen de 30 en 50 hebben het meeste last van rosacea. Wat de exacte oorzaak van rosacea is, is niet bekend. Factoren als stress, alcohol, hormonen, sterk gekruide voeding en lage temperaturen kunnen invloed hebben op de steeds wijder wordende bloedvaatjes onder je huid.

 

Bij couperose zijn de bloedvaatjes op je wangen goed zichtbaar. Je huid wordt dunner als je ouder wordt en daardoor komen de vaatjes meer naar de oppervlakte. Het geeft je huid een onrustige uitstraling. Je kunt couperose zien als een mildere variant van rosacea.

Behandeling van rosacea en couperose bij Marique Beauty in Veldhoven

Rosacea en couperose behandel ik op dezelfde manier, met een compleet behandelplan. Dit bestaat uit een combinatie van thuisverzorging en kalmerende behandelingen in de salon, die bestaan uit een zachte peeling en voedende gezichtsverzorging.

 

Het is belangrijk dat je rosacea gedoseerd behandelt, je wilt de huid niet over stimuleren. Voor zowel de thuisbehandeling als de behandeling in de salon gebruik ik de producten van Cosmedix. Ik kijk welke producten het beste passen bij jouw huid, zodat we er de beste resultaten uit halen.

Thuisverzorging + behandeling in de salon = het mooiste resultaat!

Ter voorbereiding van de peeling ga je je huid eerst 4 weken voorbereiden. Je krijgt daarvoor een kit mee naar huis met de producten en een duidelijke instructie. Na 4 weken is je huid klaar voor de eerste behandeling in de salon. Ik zet dan meestal de Blueberry Smoothie Peeling van Cosmedix in. Een milde peeling om je huid te stimuleren zich te verbeteren en te vernieuwen. De keer daarna krijg je een luxe facial en zo wisselen we de behandelingen af tot je huid mooi en gezond in balans is.

Afspraak maken

Wil jij van je rode wangen af? Maak dan nu een afspraak en ontdek wat ik in mijn salon in Veldhoven voor jou kan betekenen. Ik kijk ernaar uit om je te helpen!